______________________________

Επιστροφή σε ilioupolo.gr

Τρίτη 29 Ιουνίου 2010

WP. 1 : ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ ΚΑΙ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ

WP. 1.1 O διοργανωτής θα είναι υπεύθυνος για τις σωστές διαστάσεις και  σημάνσεις του αγωνιστικού χώρου και θα παρέχει όλα  τα προβλεπόμενα υλικά και εξοπλισμό.

WP. 1.2 Το σχεδιάγραμμα και οι σημάνσεις του αγωνιστικού χώρου για αγώνα που διαιτητεύεται από δυο διαιτητές θα είναι σύμφωνα με το ακόλουθο διάγραμμα.
(κάντε κλικ πάνω του να μεγαλώσει)


WP. 1.3 Σε αγώνα που διαιτητεύεται από ένα  διαιτητή, αυτός θα διαιτητεύει από την ίδια πλευρά με την επίσημη γραμματεία και οι κριτές τερμάτων θα τοποθετούνται στην απέναντι πλευρά.

WP. 1.4 Η απόσταση μεταξύ των γραμμών των τερμάτων δε θα είναι μικρότερη από 20m και μεγαλύτερη από 30m σε αγώνες ανδρών. Η απόσταση μεταξύ των γραμμών των τερμάτων δε θα είναι μικρότερη από 20m και μεγαλύτερη από 25m σε αγώνες γυναικών. Το πλάτος του αγωνιστικού χώρου δε θα είναι μικρότερο από 10 m και μεγαλύτερο από 20 m. Το όριο του αγωνιστικού χώρου σε κάθε πλευρά θα είναι 0,30 m πίσω από την γραμμή του τέρματος..

WP. 1.5 Για τις διοργανώσεις της  FINA  οι διαστάσεις του αγωνιστικού χώρου, το βάθος, η θερμοκρασία του νερού και η ένταση του φωτός θα είναι σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στους FR 7.2, FR 7.3, FR 7.4 και FR 8.3

WP. 1.6 Θα υπάρχουν ευδιάκριτα διακριτικά και στις δύο πλευρές του αγωνιστικού χώρου που θα υποδηλώνουν τα παρακάτω :
λευκά διακριτικά: γραμμή τέρματος και γραμμή κέντρου του αγωνιστικού χώρου
κόκκινα διακριτικά:   2 μέτρα από τις γραμμές των τερμάτων.
κίτρινα διακριτικά:    5  μέτρα από τις γραμμές των τερμάτων.

Οι πλευρές του αγωνιστικού χώρου από την γραμμή του τέρματος μέχρι την γραμμή των 2 μέτρων θα είναι χαραγμένες με κόκκινο χρώμα, από την γραμμή των 2 μέτρων μέχρι την γραμμή των 5 μέτρων θα είναι χαραγμένες με κίτρινο χρώμα και από την γραμμή των 5 μέτρων μέχρι το μέσο του αγωνιστικού χώρου (σέντρα) με πράσινο χρώμα

WP. 1.7 Σε κάθε άκρο του αγωνιστικού χώρου θα τοποθετείται ένα κόκκινο διακριτικό, 2 μέτρα από την γωνία του αγωνιστικού χώρου στην πλευρά απέναντι από την επίσημη γραμματεία, το οποίο θα υποδηλώνει την περιοχή επανεισόδου.

WP. 1.8  Θα εξασφαλίζεται αρκετός χώρος  έτσι ώστε να μπορούν οι διαιτητές να έχουν ελευθερία κινήσεων από το ένα άκρο του αγωνιστικού ως το άλλο. Θα εξασφαλίζεται επίσης χώρος στις γραμμές τερμάτων για τους κριτές τερμάτων.


WP 1.9 Η γραμματεία θα εφοδιάζεται με ξεχωριστές κόκκινη, άσπρη και μπλε σημαίες, μεγέθους 0.35 m x 0.20 m.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε την άποψή σας για λάθη στην μετάφραση του Κανόνα από τα Αγγλικά ή για την ερμηνεία του