______________________________

Επιστροφή σε ilioupolo.gr

Δευτέρα 14 Ιουνίου 2010

WP. 16 : ΑOΥΤ

WP. 16.1 Άουτ θα δίνεται :
α) Όταν ολόκληρη η μπάλα περάσει πλήρως πάνω από την γραμμή του τέρματος, εκτός της περιοχής της εστίας (μεταξύ των κάθετων και κάτω από την οριζόντια δοκό) και αφού αυτή έχει αγγιχτεί τελευταία από οποιοδήποτε παίκτη εκτός του αμυνόμενου τερματοφύλακα.
β) Όταν ολόκληρη η μπάλα περάσει πλήρως πάνω από την γραμμή του τέρματος μεταξύ των κάθετων και κάτω από την οριζόντια δοκό ή χτυπήσει στις δοκούς ή τον αμυνόμενο τερματοφύλακα κατευθείαν από από:
* ελεύθερη ρίψη που δίνεται μέσα στα 5 μέτρα.
* ελεύθερη ρίψη που δίνεται έξω από τα 5 μέτρα  και δεν εκτελείται σύμφωνα με τους κανονισμούς.
* άουτ που δεν εκτελείται αμέσως.
* κόρνερ.

WP. 16.2 Tο άουτ θα εκτελείται από οποιοδήποτε παίκτη της (αμυνόμενης) ομάδας από οποιοδήποτε σημείο μέσα στην αντίστοιχη περιοχή των δύο (2) μέτρων. Αν το άουτ δεν εκτελεστεί σύμφωνα με τον κανονισμό αυτό, τότε θα επαναλαμβάνεται.
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Το άουτ θα πρέπει να εκτελείται από τον παίκτη που βρίσκεται πλησιέστερα στην μπάλα. Δεν θα πρέπει να σημειώνεται περιττή καθυστέρηση στην εκτέλεση ελεύθερης ρίψης, άουτ ή κόρνερ, οι οποίες θα εκτελούνται κατά τέτοιο τρόπο ώστε οι άλλοι παίκτες να είναι σε θέση να παρατηρούν την μπάλα καθώς αυτή φεύγει από το χέρι αυτού που εκτελεί τη ρίψη. Οι παίκτες συχνά κάνουν το λάθος να καθυστερούν την εκτέλεση της ρίψης παραβλέποντας τα προβλεπόμενα από τον WP.19.4, ο οποίος επιτρέπει σ’ αυτόν που εκτελεί την ρίψη να ντριπλάρει την μπάλα πριν την περάσει σε άλλο παίκτη. Η ρίψη μπορεί σύμφωνα με αυτά να εκτελεστεί αμέσως, ακόμα και αν αυτός που εκτελεί την ρίψη δεν μπορεί να βρει εκείνη τη στιγμή ένα συμπαίκτη του στον οποίο θα μπορούσε να περάσει την μπάλα. Σε τέτοια περίπτωση, επιτρέπεται να εκτελέσει τη ρίψη είτε πετώντας την μπάλα με υψωμένο χέρι στην επιφάνεια του νερού (εικ. 1) είτε πετώντας την στον αέρα (εικ. 2) και στη συνέχεια μπορεί να κολυμπήσει με την μπάλα ή να ντριμπλάρει. Και στις δυο περιπτώσεις, η ρίψη θα πρέπει να εκτελείται έτσι ώστε οι άλλοι παίκτες να μπορούν να την παρακολουθούν.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε την άποψή σας για λάθη στην μετάφραση του Κανόνα από τα Αγγλικά ή για την ερμηνεία του