______________________________

Επιστροφή σε ilioupolo.gr

Τετάρτη 23 Ιουνίου 2010

WP. 7 : ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ

WP. 7.1 Οι  διαιτητές θα έχουν τον απόλυτο έλεγχο του παιχνιδιού. Η δικαιοδοσία τους πάνω στους παίκτες θα είναι σε ισχύ σε όλο το διάστημα που τόσον αυτοί όσο και οι παίκτες βρίσκονται στο χώρο της πισίνας. Όλες οι αποφάσεις των διαιτητών πάνω σε πραγματικά γεγονότα θα είναι τελικές και η δική τους ερμηνεία των κανονισμών θα είναι παραδεκτή σε όλη τη διάρκεια του αγώνα. Οι διαιτητές δεν θα κάνουν υποθέσεις επί γεγονότων σε οποιαδήποτε στιγμή κατά τη διάρκεια του αγώνα, αλλά θα ερμηνεύουν αυτά που παρατηρούν στο μέγιστο των δυνατοτήτων τους.

WP. 7.2 Οι διαιτητές θα σφυρίζουν την έναρξη και επανάληψη του αγώνα και για να κατακυρώνουν τέρματα, άουτ, κόρνερ (είτε έχουν υποδειχθεί από τους κριτές τερμάτων είτε όχι), ουδέτερες ρίψεις και παραβάσεις των κανονισμών. Ο διαιτητής μπορεί να αλλάξει την απόφασή του εφόσον αυτό γίνει πριν η μπάλα επιστρέψει στον αγωνιστικό χώρο.

WP. 7.3 Oι διαιτητές θα αποφεύγουν να κατακυρώνουν φάουλ, αν κατά την γνώμη τους, η κατακύρωση του φάουλ θα  ευνοούσε την ομάδα του παίκτη ο οποίος υπέπεσε στο φάουλ. Οι διαιτητές δε θα κατακυρώνουν ένα απλό φάουλ, όταν υπάρχει ακόμα η δυνατότητα να παιχθεί η μπάλα. 
ΣΗΜΕΙΩΣΗ:Oι διαιτητές θα εφαρμόζουν την αρχή αυτή κατά το μέγιστο δυνατό. Δεν πρέπει, για παράδειγμα, να κατακυρώνουν ένα απλό φάουλ υπέρ ενός παίκτη ο οποίος έχει στη κατοχή του την μπάλα και προωθείται προς το αντίπαλο τέρμα, γιατί αυτό θεωρείται ότι δίνει πλεονέκτημα στην ομάδα του παίκτη ο οποίος υπέπεσε στο παράπτωμα.

WP. 7.4 Οι διαιτητές θα έχουν τη δικαιοδοσία να αποβάλλουν παίκτη από το νερό σύμφωνα με τους αντίστοιχους κανονισμούς και μπορούν να διακόψουν τον αγώνα σε περίπτωση που παίκτης αρνηθεί να εγκαταλείψει το νερό όταν του δοθεί αποβολή.

WP. 7.5 Oι διαιτητές θα έχουν τη δικαιοδοσία να διατάξουν την απομάκρυνση από το χώρο της πισίνας κάθε παίκτη, αντικαταστάτη, θεατή ή τεχνικού, η συμπεριφορά του οποίου τους εμποδίζει στη διεξαγωγή των καθηκόντων τους με σωστό και αμερόληπτο τρόπο.


WP. 7.6 Oι διαιτητές θα έχουν τη δικαιοδοσία να διακόψουν τον αγώνα αν κατά τη γνώμη τους η συμπεριφορά των παικτών ή των θεατών ή άλλες περιστάσεις εμποδίζουν την ομαλή κατάληξή του. Αν ο αγώνας πρέπει να διακοπεί οριστικά, οι διαιτητές θα αναφέρουν τις πράξεις τους στην αρμόδια αρχή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε την άποψή σας για λάθη στην μετάφραση του Κανόνα από τα Αγγλικά ή για την ερμηνεία του