______________________________

Επιστροφή σε ilioupolo.gr

Σάββατο 19 Ιουνίου 2010

WP. 11 : ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

WP. 11.1 Η διάρκεια του αγώνα θα είναι 4 περίοδοι των οκτώ (8) λεπτών πραγματικού παιχνιδιού η κάθε μια. Η μέτρηση του χρόνου θα αρχίζει στην έναρξη κάθε περιόδου όταν οποιοσδήποτε παίκτης αγγίξει την μπάλα. Σε όλες τις διακοπές το χρονόμετρο θα σταματά μέχρι να αρχίσει να ξαναπαίζεται η μπάλα και από τη στιγμή που αυτή θα φεύγει από το χέρι του παίκτη που εκτελεί την ανάλογη ρίψη ή όταν κάποιος παίκτης αγγίξει την μπάλα κατόπιν ουδέτερης ρίψης.

WP. 11.2 Θα υπάρχει διάλειμμα δύο λεπτών μεταξύ της πρώτης και δεύτερης περιόδου και μεταξύ της τρίτης και τέταρτης περιόδου, καθώς και πέντε λεπτά διάλειμμα μεταξύ της δεύτερης και τρίτης περιόδου. Οι ομάδες, περιλαμβανομένων των παικτών, προπονητών και τεχνικών θα αλλάζουν τέρματα πριν την έναρξη της τρίτης περιόδου (κανονικού αγώνα) και της δεύτερης περιόδου της παράτασης.


 WP. 11.3 Σε περίπτωση ισοπαλίας στο αποτέλεσμα στις κανονικές περιόδους ενός αγώνα, ο οποίος θα πρέπει οπωσδήποτε να κατακυρωθεί υπέρ μιας από τις δυο ομάδες, η συνέχιση του αγώνα με παράταση θα γίνεται μετά από διάλειμμα πέντε λεπτών. Στην περίπτωση αυτή θα παίζονται δυο περίοδοι των τριών λεπτών πραγματικού παιχνιδιού η κάθε μια, με διάλειμμα  δύο λεπτών, για να αλλάζουν οι ομάδες τέρματα. Αν στο τέλος των δυο περιόδων της παράτασης το αποτέλεσμα είναι ισόπαλο θα ακολουθεί εκτέλεση πέναλτι για να καθοριστεί το αποτέλεσμα.
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Αν είναι απαραίτητο να εκτελεστούν  πέναλτι, θα πρέπει να ακολουθηθεί η παρακάτω διαδικασία:
a. Μόλις οι δύο ομάδες που συμμετείχαν ολοκληρώσουν τον αγώνα, η  εκτέλεση πέναλτι θα αρχίσει αμέσως και θα πρέπει  να χρησιμοποιηθούν οι ίδιοι διαιτητές.
b. Διαφορετικά, η  εκτέλεση πέναλτι θα γίνει 30 λεπτά μετά από την ολοκλήρωση του τελικού παιχνιδιού εκείνου του «γύρου», ή στην πρώτη πρακτική ευκαιρία. Οι διαιτητές που συμμετέχουν στο πιο πρόσφατο παιχνίδι εκείνου του γύρου θα χρησιμοποιηθούν, αφού εξασφαλιστεί ότι είναι ουδέτεροι.
c. Από τους προπονητές των ομάδων που συμμετέχουν, θα απαιτηθεί να ορίσουν πέντε παίκτες και τον τερματοφύλακα που θα συμμετάσχουν στην εκτέλεση των πέναλτι. Ο τερματοφύλακας μπορεί να αλλάξει οποιαδήποτε στιγμή υπό τον όρο ότι ο αντικαταστάτης του είναι δηλωμένος στη σύνθεση της ομάδας του σε εκείνο τον αγώνα.
d. Οι πέντε παίκτες που ορίζονται θα απαιτηθεί να δηλωθούν με σειρά. Η δήλωση αυτή θα καθορίσει την σειρά εκτέλεσης των πέναλτι από τους παίκτες στα αντίπαλα τέρματα και δεν μπορεί να αλλάξει.
e. Παίκτης που έχει αποβληθεί από τον αγώνα δεν έχει το δικαίωμα να είναι στη λίστα των παικτών που θα εκτελέσουν τα πέναλτι ή θα αντικαταστήσουν τον τερματοφύλακα.
f. Εάν ο τερματοφύλακας αποβληθεί κατά τη διάρκεια εκτέλεσης των  πέναλτι, ένας παίκτης από τους ορισμένους πέντε παίκτες μπορεί να αντικαταστήσει τον τερματοφύλακα, αλλά χωρίς τα προνόμια του τερματοφύλακα.  Μετά από την εκτέλεση του πέναλτι, ο παίκτης μπορεί να αντικατασταθεί από έναν άλλο παίκτη ή ένα  αναπληρωματικό τερματοφύλακα.
g. Οι ρίψεις  θα εκτελούνται εναλλακτικά σε κάθε τέρμα και όλοι οι παίκτες με εξαίρεση αυτού που εκτελεί την ρίψη και του αμυνόμενου τερματοφύλακα, θα απαιτηθεί να είναι καθισμένοι  στον πάγκο της ομάδας τους.
h. Η ομάδα που θα ξεκινήσει να εκτελεί  τα πέναλτι θα καθοριστεί από την ρίψη νομίσματος.
i. Εάν εξακολουθούν οι ομάδες ακόμα και μετά από την ολοκλήρωση των αρχικών πέντε πέναλτι να είναι ισόπαλες, τότε οι ίδιοι πέντε παίκτες θα εκτελέσουν εναλλακτικά πέναλτι μέχρι η μια ομάδα αστοχήσει  και η άλλη να σκοράρει.
j. Εάν τρεις ή περισσότερες ομάδες ισοβαθμούν, κάθε ομάδα θα εκτελέσει πέντε πέναλτι ενάντια σε κάθε μια από τις άλλες ομάδες, που εναλλάσσονται σε κάθε πέναλτι. Η σειρά εκτέλεσης θα καθοριστεί με κλήρωση.


WP. 11.4  Όλα τα χρονόμετρα θα δείχνουν τον χρόνο κατά την φθίνουσα σειρά (δηλ, θα δείχνουν το χρόνο που απομένει σε κάθε περίοδο)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε την άποψή σας για λάθη στην μετάφραση του Κανόνα από τα Αγγλικά ή για την ερμηνεία του