______________________________

Επιστροφή σε ilioupolo.gr

Παρασκευή 18 Ιουνίου 2010

WP. 12 : TIME OUT (ΤΑΪΜ – ΑΟΥΤ)

WP. 12.1 Κάθε ομάδα δικαιούται τρία time out σε κάθε αγώνα. Το τρίτο time out μπορεί να ζητηθεί μόνο κατά την διάρκεια της παράτασης. Η χρονική διάρκεια του time out  θα είναι ένα λεπτό. Ένα time out μπορεί να ζητηθεί σε κάθε χρονική στιγμή, ακόμα και μετά την επίτευξη τέρματος, από τον προπονητή της ομάδας που έχει την κατοχή της μπάλας καλώντας (φωνάζοντας) time out και κάνοντας το σήμα (Τ) με τα χέρια του προς το γραμματέα ή τον διαιτητή. Εάν ένα time out ζητηθεί ο γραμματέας ή ο διαιτητής θα πρέπει να σφυρίξουν αμέσως για να σταματήσει το παιχνίδι και οι παίκτες θα πρέπει να γυρίσουν αμέσως  στο δικό τους μισό μέρος του αγωνιστικού χώρου.

WP. 12.2 Ο αγώνας θα επαναρχίσει με σφύριγμα του διαιτητή και με την μπάλα να παίζεται από ή πίσω από την γραμμή της σέντρας από την  ομάδα που την είχε στην κατοχή της, εκτός αν το time out ζητηθεί πριν την εκτέλεση ενός πέναλτι ή ενός κόρνερ, οπότε αυτή η ρίψη θα παραμένει.
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Τα χρονόμετρα θα επαναρχίσουν από εκεί που είχαν σταματήσει όταν ζητήθηκε το time out.

WP. 12.3 Εάν ο προπονητής της ομάδας που έχει την μπάλα στην κατοχή της ζητήσει  ένα  επιπρόσθετο time out, χωρίς να έχει το δικαίωμα αυτό, το παιχνίδι θα πρέπει να σταματήσει και θα ξεκινήσει πάλι από την γραμμή της σέντρας με την μπάλα να παιχθεί από ένα παίκτη της αντίπαλης ομάδας.

WP 12.4 Αν ένα time out ζητηθεί από τον προπονητή της ομάδας που δεν έχει την μπάλα στην κατοχή της, το παιχνίδι θα πρέπει να σταματήσει και ένα πέναλτι θα πρέπει να δίνεται υπέρ της αντιπάλου ομάδας.

WP. 12.5  Κατά την επανέναρξη του αγώνα μετά το time out  οι παίκτες μπορούν να πάρουν οποιαδήποτε  θέση μέσα στον αγωνιστικό χώρο, υπό τον όρο να ισχύουν οι κανονισμοί που έχουν σχέση με την εκτέλεση του πέναλτι και του κόρνερ.
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Εάν ένα time out ζητηθεί, οι παίκτες θα επιστρέφουν αμέσως στο αντίστοιχο δικό τους ήμισυ του αγωνιστικού χώρου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε την άποψή σας για λάθη στην μετάφραση του Κανόνα από τα Αγγλικά ή για την ερμηνεία του