______________________________

Επιστροφή σε ilioupolo.gr

Τρίτη 8 Ιουνίου 2010

WP. 22 : ΠΕΝΑΛΤΙ

WP. 22.1 Θα θεωρείται σφάλμα πέναλτι όταν διαπράττεται κάποια από τις ακόλουθες παραβάσεις (WP. 22.2 μέχρι WP. 22.7), η οποία θα τιμωρείται με την κατακύρωση πέναλτι στην αντίπαλη ομάδα.

WP. 22.2 Όταν ο αμυνόμενος παίκτης διαπράξει οποιοδήποτε σφάλμα μέσα στην περιοχή των 5 μέτρων αλλά το οποίο θα απέτρεπε την επίτευξη τέρματος.
ΣΗΜΕΙΩΣΗ : Πέραν των άλλων παραβάσεων που αποτρέπουν πιθανό τέρμα, θεωρείται παράβαση στο πνεύμα του Κανονισμού αυτού  όταν :
* ο τερματοφύλακας ή άλλος αμυντικός παίκτης τραβήξει ή με οποιοδήποτε τρόπο μετακινήσει το τέρμα (εικ. 20).


 












* ο αμυντικός παίκτης παίξει σκόπιμα τη μπάλα ή προσπαθήσει να παίξει τη μπάλα ή να εμποδίσει ένα σουτ με τα δύο χέρια  (εικ. 21).
* ο αμυντικός παίκτης παίξει σκόπιμα τη μπάλα για να εμποδίσει ή προσπαθήσει να εμποδίσει μια πάσα με τα δύο χέρια.
* o αμυντικός παίκτης παίξει την μπάλα με σφιγμένη γροθιά (εικ. 22).


 
















* ο τερματοφύλακας ή άλλος αμυντικός παίκτης βυθίσει τη μπάλα κάτω από το νερό ενώ μαρκάρεται.
Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι ενώ παραβάσεις που περιγράφονται παραπάνω και άλλα σφάλματα όπως το κράτημα, το σπρώξιμο, η παρενόχληση κλπ. θα τιμωρούνταν κανονικά με την κατακύρωση ελεύθερης ρίψης (και αποβολή όπου έπρεπε), αυτές  γίνονται πέναλτι αν διαπραχθούν μέσα στην περιοχή των 5 μέτρων από αμυντικό παίκτη αν συντέλεσαν στην αποτροπή πιθανού τέρματος.


WP. 22.3 Όταν αμυντικός παίκτης μέσα στην περιοχή των 5 μέτρων κλωτσήσει ή χτυπήσει αντίπαλο ή διαπράξει βιαιοπραγία. Σε περίπτωση βιαιοπραγίας, ο αμυντικός παίκτης θα αποβάλλεται επίσης για το υπόλοιπο του αγώνα, χωρίς αντικατάσταση, και επιπλέον θα κατακυρώνεται πέναλτι.

WP. 22.4 Όταν παίκτης που έχει αποβληθεί παρενοχλήσει σκόπιμα τη διεξαγωγή του αγώνα, περιλαμβανομένης και της αλλαγής, ευθυγράμμισης του τέρματος.


WP. 22.5 Όταν ο τερματοφύλακας ή άλλος αμυντικός παίκτης τραβήξει το τέρμα με αποκλειστικό σκοπό να αποτραπεί πιθανό τέρμα. Ο παίκτης που υπέπεσε στο σφάλμα θα αποβάλλεται επίσης για το υπόλοιπο του αγώνα με αντικατάσταση, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στον WP. 21.3.

WP. 22.6 Όταν ένας παίκτης ή αντικαταστάτης που δεν έχει δικαίωμα σύμφωνα με τους κανονισμούς να συμμετάσχει στον αγώνα εκείνη τη στιγμή, μπει στον αγωνιστικό χώρο. Ο παίκτης που υπέπεσε στο σφάλμα θα αποβάλλεται επίσης για το υπόλοιπο του αγώνα με αντικατάσταση. Ο αντικαταστάτης μπορεί να μπει στον αγωνιστικό χώρο μετά από το πιο πρόωρο περιστατικό που αναφέρεται στο WP 21.3.

WP. 22.7 Για τον προπονητή της ομάδας που δεν έχει την μπάλα στην κατοχή της να ζητήσει time – out ή για τo προπονητικό team να κάνει κάποια ενέργεια για να παρεμποδίσει ένα πιθανό τέρμα. Όμως καμιά προσωπική ποινή δεν θα καταγραφεί για αυτή την παράβαση.


WP. 22.8 Εάν στο τελευταίο λεπτό του παιχνιδιού ένα πέναλτι δοθεί σε μια ομάδα, ο προπονητής μπορεί να επιλέξει να διατηρήσει την κατοχή της μπάλας και να δοθεί μια ελεύθερη ρίψη.
Ο χρονομέτρης  που καταγράφει το χρόνο κατοχής  θα ξαναξεκινά το ρολόι.
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Είναι ευθύνη του προπονητή  να δοθεί ένα σαφές σήμα χωρίς καθυστέρηση εάν η ομάδα επιθυμεί να διατηρήσει την κατοχή της μπάλας σύμφωνα με αυτόν τον κανόνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε την άποψή σας για λάθη στην μετάφραση του Κανόνα από τα Αγγλικά ή για την ερμηνεία του