______________________________

Επιστροφή σε ilioupolo.gr

Δευτέρα 7 Ιουνίου 2010

WP. 23 : ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΠΕΝΑΛΤΙ

WP. 23.1 Πέναλτι θα εκτελείται από παίκτη της ομάδας υπέρ της οποίας αυτό κατακυρώθηκε, εκτός του τερματοφύλακα, από οποιοδήποτε σημείο της αντιπάλου γραμμής των 5 μέτρων.

WP. 23.2 Όλοι οι παίκτες θα εγκαταλείπουν την περιοχή των 5 μέτρων και θα βρίσκονται τουλάχιστον δύο μέτρα μακριά από τον παίκτη που εκτελεί το πέναλτι. Σε κάθε πλευρά του παίκτη που εκτελεί το πέναλτι, ένας παίκτης της αμυνόμενης ομάδας θα έχει το πρώτο δικαίωμα να πάρει θέση. Ο αμυνόμενος τερματοφύλακας θα είναι τοποθετημένος μεταξύ των δοκών του τέρματος και κανένα μέρος του σώματός του δεν θα βρίσκεται πέρα από τη γραμμή του τέρματος στην επιφάνεια του νερού.
Σε περίπτωση που ο τερματοφύλακας είναι έξω από το νερό, μπορεί να πάρει τη θέση του άλλος παίκτης, αλλά χωρίς τα προνόμια και τους περιορισμούς αυτού.

WP. 23.3 Όταν ο διαιτητής που ελέγχει την εκτέλεση του πέναλτι είναι ικανοποιημένος ότι οι παίκτες είναι στις σωστές θέσεις τους, θα δώσει σήμα να εκτελεστεί το πέναλτι με σφύριγμα και ταυτόχρονα κατέβασμα του χεριού από την κάθετη στην οριζόντια θέση.
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Το κατέβασμα του χεριού ταυτόχρονα με το σήμα της σφυρίχτρας κάνει δυνατή κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες, ακόμα και μέσα στο θόρυβο των θεατών, την εκτέλεση του πέναλτι σύμφωνα με τους κανονισμούς. Όταν το χέρι είναι ψηλά, ο παίκτης που εκτελεί το πέναλτι συγκεντρώνεται, γιατί ξέρει ότι το σήμα θα ακολουθήσει αμέσως.

WP. 23.4 Ο παίκτης που εκτελεί το πέναλτι θα έχει στην κατοχή του την μπάλα και θα τη ρίξει αμέσως με αδιάκοπη κίνηση κατευθείαν προς το τέρμα. Ο παίκτης μπορεί να εκτελέσει το πέναλτι σηκώνοντας τη μπάλα από το νερό (εικ.23) ή κρατώντας τη μπάλα με υψωμένο χέρι (εικ. 24) και η μπάλα μπορεί να μετακινηθεί προς τα πίσω από τη διεύθυνση του τέρματος ως προετοιμασία για τη βολή προς τα εμπρός, εφόσον δε διακόπτεται η συνέχεια της κίνησης, πριν η μπάλα φύγει από το χέρι του παίκτη.
ΣΗΜΕΙΩΣΗ:  Δεν υπάρχει Κανονισμός που να απαγορεύει στον παίκτη να εκτελέσει το πέναλτι με την πλάτη προς το τέρμα ενώ εκτελεί κίνηση μισής ή ολόκληρης περιστροφής.

 

WP. 23.5 Αν η μπάλα προσκρούσει στις δοκούς ή τον τερματοφύλακα αυτή παραμένει στο παιχνίδι και δεν θεωρείται απαραίτητο να παιχθεί από άλλον παίκτη ή να αγγιχτεί η μπάλα πριν σημειωθεί τέρμα.

WP. 23.6 Αν κατά τη στιγμή ακριβώς που ο διαιτητής δώσει πέναλτι ο χρονομέτρης δώσει τέλος περιόδου, όλοι οι παίκτες εκτός αυτού που εκτελεί το πέναλτι και του αμυνόμενου τερματοφύλακα θα εγκαταλείπουν το νερό πριν εκτελεστεί το πέναλτι. Στην περίπτωση αυτή αν η μπάλα ξαναμπεί στο παιχνίδι ως αποτέλεσμα πρόσκρουσης στις δοκούς ή στον τερματοφύλακα θεωρείται ότι ο αγώνας έχει λήξει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε την άποψή σας για λάθη στην μετάφραση του Κανόνα από τα Αγγλικά ή για την ερμηνεία του